Welkom bij de Vereniging van de Vlaamse Provincies.

Gent: Summerschool Green Climate Axes - Els Corporaal

 

Van maandag 27 augustus tot en met dinsdag 4 september 2018 organiseren Stad Gent, KULeuven en Hogeschool Gent de Internationale Summerschool 'Green Climate Axes in Ghent'. Tijdens een negendaagse Summerschool verkennen studenten de ontwerpuitdaging voor een aantal groene klimaatassen in Gent. Deze verkenning zal betrekking hebben op verschillende schalen en zal multidisciplinair interageren met stedenbouwkunde, groenbeheer, landschapsarchitectuur en ecologie. 

In het kader van de Summerschool worden internationaal gerenommeerde sprekers uitgenodigd. De lezingen zijn voor iedereen toegankelijk en gratis. 

Van harte welkom!

 

Els Corporaal (Stadsecologe Gemeente Amsterdam, Nederland) 

Als stadsecologe draagt Els Corporaal bij aan een gezonde en groene stad, welke aantrekkelijk is voor mensen én dieren. Zo is ze betrokken bij verschillende disciplines waarbij ze adviseert over beleid, ruimtelijke ontwikkelingen, infrastructuur, ontwerp en beheer. Door ecologische functies bij de stadsontwikkelingen te integreren wordt de ruimte optimaal benut en de biodiversiteit versterkt. Els zal een lezing geven over hoe de (Amsterdamse) stadsnatuur, natuurinclusief ontwerpen en ecologisch beheer kunnen bijdragen aan een mooie en duurzame stad. 

 

Wanneer? Woensdag 29 augustus 2018 van 17u00 tot 18u00

Waar? KU Leuven - Faculteit Architectuur, Kerk, Hoogstraat 51, 9000 Gent