Welkom bij de Vereniging van de Vlaamse Provincies.

Gent: Summerschool Green Climate Axes - Henrik Vejre 

 

Van maandag 27 augustus tot en met dinsdag 4 september 2018 organiseren Stad Gent, KULeuven en Hogeschool Gent de Internationale Summerschool 'Green Climate Axes in Ghent'. Tijdens een negendaagse Summerschool verkennen studenten de ontwerpuitdaging voor een aantal groene klimaatassen in Gent. Deze verkenning zal betrekking hebben op verschillende schalen en zal multidisciplinair interageren met stedenbouwkunde, groenbeheer, landschapsarchitectuur en ecologie. 

In het kader van de Summerschool worden internationaal gerenommeerde sprekers uitgenodigd. De lezingen zijn voor iedereen toegankelijk en gratis. 

Van harte welkom!

 

Henrik Vejre (Professor in Landschapsarchitectuur en Planning aan de Universiteit van Kopenhagen, Denemarken)

Multifunctioneel duurzaam ruimtegebruik staat al jaren centraal in het onderzoek van Henrik Vejre. De ruimtelijke integratie van landbouw, natuurlijke habitats, waterbeheer en residentiële en recreatieve ontwikkeling is voor hem een uitgangspunt. Henrik Vejre is daarbij vooral geïnteresseerd in het beheer van stadsranden en landbouwschappen. Hij vertelt met veel overgave hoe het befaamde 'Vingerplan' van Kopenhagen erin is geslaagd om een draagvlak te creëren voor een robuuste, groene stedelijke structuur. 

 

Wanneer? Dinsdag 28 augustus van 9u30 tot 10u30

Waar? HoGent-KASK, zaal Cirque, Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent