Welkom bij de Vereniging van de Vlaamse Provincies.

Masterclass ‘Innovatieve projecten voor een sterk platteland’

In het voorjaar van 2016 zijn in de beide Limburgse Leadergebieden, Haspengouw en Kempen & Maasland de eerste Leaderprojecten binnen het nieuwe PDPO III programma in uitvoering. Diverse projecten leveren een bijdrage aan de verdere socio-economische ontwikkeling van de twee gebieden.

Halverwege de programmaperiode wenst mevrouw Inge Moors, gedeputeerde van landbouw en platteland en tevens voorzitter van de twee Leadergroepen, een bijkomende impuls aan de projectontwikkeling te geven.

Daarvoor organiseren wij een masterclass ‘Innovatieve projecten voor een sterk platteland’. Tijdens deze masterclass komen volgende thema’s aan bod: het opstellen van een projectidee, het uitwerken van het projectidee tot een projectaanvraag, het gebruik van het E-loket, de administratieve verplichtingen, de opmaak van een declaratiedossier, de toepassing van de communicatieverplichtingen,… Kortom, de masterclass gidst u doorheen het volledige traject van projectidee tot en met de projectuitvoering.

Aansluitend wordt er een netwerkmoment voorzien waarbij eigen ervaringen met andere plattelandsactoren kunnen worden uitgewisseld.

Graag nodigen wij u uit voor de masterclass "Innovatieve projecten voor een sterk platteland" op 12 december 2017, in Heers (Karrehof, Batsheersstraat 35, 3870 Heers)

Programma:

  • 10.00 u.  Verwelkoming
  • 10.15 u.  Praktijkvoorbeeld
  • 10.30 u.  Van projectidee tot definitieve projectaanvraag
  • 11.00 u.  E-loket als tool
  • 11.15 u.  Pauze
  • 11.30 u.  En daarna… declaraties
  • 12.15 u.  Communicatieverplichtingen
  • 12.30 u.  Netwerkmoment + lunch
Omwille van praktische redenen zijn de plaatsen beperkt tot 50 deelnemers. Inschrijven is verplicht en kan tot en met 4 december 2017. Inschrijven kan via deze link.


Wanneer

Dinsdag, 12 december 2017

van 10.30 u. - 13.30 u.

 

Organisator

Leadersecretariaat Haspengouw en Kempen & Maasland

 

Meer info

tel. 011 23 74 22 -

landbouwenplatteland@limburg.be