Atlantikwall Raversyde wint prestigieuze Europese erfgoedprijs

25 juli 2022 | Batterij Aachen op de Atlantikwall Raversyde in Oostende, gelegen in het gelijknamige provinciedomein,  is een van de laureaten van de Europese erfgoedprijs European Heritage Awards / Europa Nostra Awards.

Illustratie voedselplan Oogst-Vlaanderen

Provincie bundelt ambities rond lokaal voedsel in het Oost-Vlaamse voedselplan ‘Oogst-Vlaanderen’

23 juni 2022 | Om lokale en duurzame voedselstrategieën en -systemen te stimuleren werkte de Provincie Oost-Vlaanderen, samen met interne en externe partners, het voedselplan 'Oogst-Vlaanderen' uit.

Van links naar rechts Brent Dierckx, Ward Boets en Gert Van de Ven van Hooibeekhoeve en Tom Vindevoghel, Jan Caeyers en Tjörven Van de Velde van Steyr – Copyright: Robin Fasseur voor provincie Antwerpen

Bodemscans en tractortechnologie tillen precisielandbouw naar hoger niveau

12 juli 2022 | Waar vroeger gewerkt werd met rolmeters, hoekogen en piketten worden proefvelden vandaag uitgezet met een tractor met gps-sturing. Hooibeekhoeve in Geel neemt twee van die ultramoderne tractoren in gebruik.