Skip to main content
FilePdf

Fototentoonstelling glastuinbouw in provinciehuis Antwerpen

24 december 2021 | Zin in een onderdompeling in cultuur, wetenschap en landbouw? Waai vanaf 19 januari de foyer van het provinciehuis Antwerpen binnen en ontdek hoe innovatief, duurzaam en esthetisch serres kunnen zijn. Opmerkelijke beelden uit de provincie worden aangevuld met weetjes over de glastuinbouwsector.

Provincie Antwerpen is dé glastuinbouwprovincie bij uitstek, met bijna 1000 ha serres en 2 grote veilingen die deze kwaliteitsvolle groenten en fruit snel tot bij de consument brengen. De provincie ondersteunt glastuinbouwers actief in het vinden van geschikte ruimte om te ondernemen. Verder ondersteunt ze ook projectwerking gericht op het verder verduurzamen van deze sector, bijvoorbeeld op vlak van water en energie.

Om ook het brede publiek vertrouwd te maken met glastuinbouw, organiseerde de dienst Landbouw van provincie Antwerpen tijdens de zomer van 2021 een fotowedstrijd Glastuinbouw anders belicht. Vier deelnemers wonnen een mooie prijs. Een selectie van de spraakmakendste foto’s van deze wedstrijd is vanaf 19 januari 2022 te bekijken in de foyer van het provinciehuis. Ook al eten we bijna dagelijks groenten en fruit geproduceerd in serres, lang niet iedereen weet wat er zich achter de glazen muren van serres afspeelt. Deze expo toont je een blik voor en achter de schermen, tussen de sla, de robots en het glastuinbouwlandschap. Eind april 2022 reist de expo Glastuinbouw anders belicht naar groentemuseum ’t Grom in Sint-Katelijne-Waver.

Praktische info

  • Wanneer: vanaf woensdag 19 januari 2022 tot en met vrijdag 22 april 2022. Tijdens de openingsuren van het provinciehuis: 8u tot 18u. Vanaf eind april 2022 in het groentemuseum 't Grom: www.tgrom.be
  • Waar: Provinciehuis Antwerpen, inkomhal, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen. Vanaf eind april 2022: groentemuseum 't Grom, Midzelen 25a, 2860 Sint-Katelijne-Waver.
  • Gratis toegang.
  • Praktisch: reserveren is niet nodig. Tijdens de openingsuren van het provinciehuis ben je altijd welkom. Vergeet je mondmasker niet.

 

    De winnende foto van de fotowedstrijd glastuinbouw – Serre met cyclamen - Copyright: Lien Vlaminck voor provincie Antwerpen

    De winnende foto van de fotowedstrijd glastuinbouw – Serre met cyclamen

    Copyright: Lien Vlaminck voor provincie Antwerpen