Skip to main content
FilePdf

Geniet van toegankelijk groen in provincie Antwerpen via de GroenZoeker

Donderdag 5 januari | Zoek je een groene speelplek in de buurt die nog niet bekend is bij je kinderen? Op welke picknickbanken kan je uitrusten tijdens je fietstocht? Zoek je een looproute om je goede voornemens nu écht waar te maken? Wil je eind februari de trekvogels terug in ons land verwelkomen? Zoek je tijdens een uitstap een hondenweide waar je trouwe viervoeter zich kan uitleven? De leukste stukjes natuur zijn soms verrassend vlakbij, maar niet altijd makkelijk te vinden.

GroenZoeker to the rescue! Deze website toont één handig overzicht voor iedereen die op zoek is naar kleinschalige natuur in provincie Antwerpen. Of die plekjes nu beheerd worden door of in eigendom zijn van de provincie, de gemeenten, Vlaanderen of Natuurpunt, dat maakt eigenlijk niet zoveel uit.

De GroenZoeker ontstond in de lente van 2020: sinds de coronaperiode is de vraag naar groene plekjes nog nooit zo hoog geweest. Natuurparken en -domeinen werden nooit eerder zo druk bezocht. Sommige mensen gaan de natuur steevast opzoeken in de bekende grote parken en bossen. Andere wandelen of fietsen de geijkte paden binnen een kleine straal rondom de eigen woonst. Er is nochtans veel meer groen in de provincie te ontdekken op wandel-of fietsafstand van huis. Alleen wordt het nergens in 1 overzicht of kaart aangeboden, tot nu!

“Ook in jouw buurt kan je tijdens het krokusverlof heel wat natuurgebieden, bossen, parken, fiets- en wandelroutes, zit- en picknickbanken, speelnatuur, vogelkijkhutten of hondenlosloopzones ontdekken. Duid aan wat je wil doen en laat de GroenZoeker het perfecte plekje naar boven toveren. Zo simpel is het.” verduidelijkt gedeputeerde voor Milieu Jan De Haes.

Benieuwd wat je zoal kan vinden in de Groenzoeker? Verken dan zeker eens de kaart. Dankzij de koppeling met 'Uit in Vlaanderen' geeft GroenZoeker bovendien ook tips over wat er de komende tijd allemaal te doen is in de provincie Antwerpen. Start to imker, een uilenwandeling, buitenspeelkampen, een snoeicursus? Check de kalendertips!

Meer info:
www.groenzoeker.be