Kies Kempen boven Kenia

12 december 2019 Kenia of Kalmthout? Met spots op televisie en sociale media start vandaag de campagne 'Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2020'.

Cover Boek

800 verrassende en duurzame logeerplekken in boek ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2020’ en op www.logereninvlaanderenvakantieland.be

De vijf Vlaamse provincies promoten al jaren dichtbijvakanties. Zo’n reis zit immers vol verrassende belevenissen, is vriendelijk voor het milieu én stimuleert de lokale economie. Inspiratie voor een volgende trip vind je in het gloednieuwe boek ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2020’ en op www.logereninvlaanderenvakantieland.beDe 800 logeerplekken - waarvan ruim 100 in Kempen, Scheldeland, Antwerpen en Mechelen - trakteren je op een warm welkom.

Vlaanderen Vakantieland daagt de Vlaming uit om dicht bij huis met vakantie te gaan.

Want reizen in Vlaanderen houdt je ecologische voetafdruk klein én laat je allerlei fijns ontdekken: lekkere streekproducten, bijzonder erfgoed of knappe fiets- en wandelroutes. Gedeputeerde voor Toerisme van de Provincie Antwerpen Jan De Haes: “Binnenlands toerisme betekent bovendien een belangrijke meerwaarde voor de lokale economie, zowel voor logies als restaurants, cafés en attracties. Daarom promoten de vijf Vlaamse provincies samen Vlaanderen als een ideale vakantiebestemming, met talloze gastvrije en kwaliteitsvolle logeeradresjes voor jong en oud.”

Van historisch molenhuis tot hippe loft

Met spots op Eén en op sociale media gaat vandaag de campagne 2020 van start. Het boek ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2020’ is vanaf nu gratis verkrijgbaar op de website logereninvlaanderenvakantieland.be bij alle diensten voor toerisme. De website www.logereninvlaanderenvakantieland.be bevat een nog uitgebreider aanbod. In totaal ruim 800 logeerplekken in de Vlaamse regio’s, aan de kust of in de stad.

Gedeputeerde  Jan De Haes: “Wel 112 hotels, B&B’s, vakantiewoningen en campings in de provincie Antwerpen tekenden al in voor de campagne 2020. Dat aantal neemt de komende maanden ongetwijfeld nog toe. Van een Kempense boerderij waar je lammetjes aait of een koe knuffelt tot een voormalig schildersatelier van een hertogin in Scheldeland. Maar ook een hippe loft in Antwerpen of een gerenoveerde haringrokerij op het stemmigste plein van Mechelen. Zoals steeds zijn er ook een aantal veelbelovende nieuwkomers, waaronder een eeuwenoud molenaarshuis dat ooit behoorde tot de abdij van Tongerlo. Kortom, het wordt lastig kiezen!