Skip to main content
FilePdf

Kom 20-21-22 mei naar de Archeologiedagen!

13 mei 2022 | Benieuwd wat er allemaal verborgen ligt onder onze voeten? Kom dan 20-21-22 mei zeker naar de Archeologiedagen! Voor de 5de keer slaan een honderdtal organisatoren de handen in elkaar om samen voor 150 heel diverse activiteiten te zorgen, verspreid over heel Vlaanderen. Of je nu al een archeologiefanaat bent, of een nieuwsgierige liefhebber, jong of oud, je vindt zeker je gading om alle facetten van archeologie uit te spitten. Het volledige aanbod staat op www.archeologiedagen.be. De Archeologiedagen worden georganiseerd door de Vlaamse provincies, de Vereniging van de Vlaamse Provincies (VVP) en het Forum Vlaamse Archeologie (FVA).

150 activiteiten voor jong of oud, specialist of nieuwsgierige, sportieveling of liefhebbers van een relaxed erfgoedweekend!

De organisatoren zetten volop in op een fysieke “live” beleving van archeologie, vaak in open lucht. De teller staat vandaag op 150 activiteiten, maar er komen nog elke dag activiteiten bij! Het aanbod is zeer gevarieerd en gespreid: in alle provincies zijn er activiteiten waar je individueel, met je gezin of in groep kan deelnemen.

Hou je van bewegen?

Kies uit de 45 thematische fiets- of wandelroutes die op het programma staan! Er zijn zowel begeleide en gegidste tochtjes, of kies voor een vrij te volgen route met een app of brochure.

Probeer je graag dingen uit?

Schrijf je in voor de één van de workshops, kuier rond op een archeologie-markt, probeer eens een metaaldetector uit,…

Pak je het liever iets rustiger aan?

Ga voor één van de vele andere opties: bezoek één van de opgravingen, struin door een tentoonstelling, luister naar een lezing, ontrafel mysteries tijdens een zoektocht,…

Kortom, er is zéker voor elk wat wils!

Mini-archeologen aan de slag!

Naar goede gewoonte staat vrijdag 20 mei in teken van de scholen. Specifiek voor deze doelgroep zijn er een tiental activiteiten onder de vorm van workshops, interactieve lessen, rondleidingen/zoektochten, een doe-markt en een mini-expo.

Ook tijdens het weekend bieden heel wat activiteiten gezinnen met kinderen, grootouders met kleinkinderen, jeugdbewegingen & jongeren een blik op de wondere wereld van archeologie! Wilde jij als kind ook geen archeoloog worden?

Het volledige aanbod ontdek je op www.archeologiedagen.beVolg ons op Facebook/Instagram (@archeologiedagen) en bekijk onze filmpjes op Youtube.